We moesten al om vijf uur wakker worden want om zes uur vertrok de shuttle naar het vliegveld. Officieel moet je 3 uur van tevoren aanwezig zijn voor internationale vluchten, maar dat hebben we gezien het tijdstip maar niet gedaan. Het bleek ook niet nodig te zijn, want overal kregen we voorrang omdat we kleine kinderen bij ons hadden. Het vliegtuig deed er bijna 5 uur over naar Cairns. Toen we uit het vliegtuig stapten, voelden we meteen een tropische warmte. Het was 28 graden. De koffers waren er direct en in mum van tijd zaten we in onze Nissan X-trail.
Ons eerste motel was vlakbij. Omdat het hier 3 uur vroeger was, was het nog niet zo laat en zijn we een beetje op verkenning gegaan. Boodschappen gedaan. Australische dollars gehaald en een tripje voor morgen geboekt. Het was wel een teleurstelling dat er een cycloon in aantocht was, waardoor we niet het Great Barrier Reef op konden. Niet dat we er zo graag tijdens een cycloon op varen, maar het zou een aantal dagen duren voor de wind weer zou gaan liggen. We zijn in het zwembad van ons hotel gaan zwemmen. We hebben een klein keukentje in onze kamer, dus daar kunnen we simpele dingen klaarmaken.
Donderdag 18 maart: Tropisch Regenwoud
We zijn naar de Skyrail gereden, dat is een gondel die door het regenwoud gaat. Er zijn twee tussenstops waar je in het regenwoud rond kan kijken en een mooie waterval kan zien. Bij de tweede stop bleek dat de kabelbaan gerepareerd moest worden. We hebben er 1,5 uur vast gezeten. We hebben daar wel enorme spinnen gezien. Spannend en griezelig. Ze waren zo groot als een hand van een volwassene! De vlinders spraken ons meer aan. Ook zie je overal parkieten en kakatoes rondvliegen.
Het eindpunt van de gondel was Kundara, een dorpje midden in het regenwoud. Er is daar een leuk winkelstraatje waar we wat souvenirs hebben gekocht. We hebben daarna het Koala-park bezocht. Myrthe wilde graag op de foto met een koala. Omdat ze daar nog te klein voor was, zijn Chris en Myrthe maar samen gegaan. Daarna mochten Maarten en Daffie er ook nog bij en werden er wat foto’s met de eigen camera gemaakt. Was erg leuk. Wanneer krijg je nou de kans om een koala zelf vast te houden. Er waren ook kangaroes en wallabies die je kon aaien en voeren. De slangen en krokodillen hebben we maar met rust gelaten. We zijn na een koud biertje op een terrasje teruggelopen. Met de trein zijn we teruggereden naar het beginpunt.
We moesten vandaag nog wat pakjes posten voor jarigen in Nederland. Bovendien had de auto had een kapotte autolader waarvoor we langs de verhuurder moesten en we hadden ook weer wat boodschappen nodig. Eindelijk weer internet kunnen regelen. Dat is hier nl veel duurder en lastiger te krijgen dan in NZ. We hadden plannen om nog iets te gaan bezoeken, maar we kwamen tijdens de koffie een Nederlander tegen die in Cairns woont. Hij vertelde ons dat er de cycloon richting de kust kwam. We waren eigenlijk van plan om door te reizen naar het zuiden. We moeten tenslotte over 4 weken in Sydney zijn. Maar dat zou betekenen dat we precies op de plek zouden zijn waar de storm aan land komt. Dat leek ons geen goed plan. Ook kunnen de wegen overstromen. We zijn maar eens naar de Tourist Information gegaan om wat meer te horen. We hebben onze plannen een beetje bijgesteld. We blijven een nachtje langer in Cairns. Daarna gaan we het binnenland in. Als we weer bij de kust terugkomen iets zuidelijker, zou de storm weer weg moeten zijn. Aan het eind van de middag zijn we naar De Dome gegaan, een wildlife park op het dak van een casino! Het was erg leuk. Bijna alle dieren (behalve de krokodillen en slangen) liepen of vlogen los. Maarten werd nog door een papagaai in zijn vinger gebeten.
Zaterdag 20 maart: Krokodillen
Omdat we ons verblijf wat moesten verlengen, zijn we vandaag een stukje naar het noorden gereden. Hier is een krokodillen-farm. Langs de kust gereden. Het is een prachtige kust, al is de zee erg modderig en bruinig. Er wonen ook dodelijke kwallen in, dus dat is niet echt uitnodigend. Op de farm waren ook koala’s en wallabees, slangen en cassowaries. Deze laatste zijn bijna uitgestorven loopvogels met mooie felle kleuren. Het was erg warm vandaag. Na een tropisch buitje was het wat benauwd en ruim 30 graden.
Het park was erg mooi. Weer grote spinnen gezien. Griezelig. Krokodillen werden gevoerd en waren aardig agressief. Met een boot over de rivier gevaren en veel krokodillen gezien.
Na de farm zijn we terug gereden naar Cairns. Omdat je op veel plaatsen niet in de zee mag, is er een mooie lagoon met zout water aangelegd aan het strand. Hier hebben we heerlijk gezwommen. Na het eten vielen de dames algauw in slaap. Nu maar hopen dat het morgenochtend niet zo vroeg wakker worden is, door de jetlag.
Zondag 21 maart: Tablelands
We waren toch weer vroeg op. Alles ingepakt in onze Nissan X-Trail en op pad gegaan. We zijn een zeer bochtige weg de bergen over gereden om in het Tableland te komen. De weg was zo bochtig dat Myrthe’s ontbijt niet lang in haar maag verbleef. Als je nog een stukje verder doorrijdt (100 km) zit je al aardig in de outback van AustraliĆ«. Deze Tablelands zijn een bergachtig groen landschap met delen regenwoud. We hebben platypus (vogelbekdier) proberen te spotten in Peterson’s Creek, maar dat was helaas niet succesvol. Daarna zijn we naar Atherton doorgereden. We hebben de Crystal Caves bezocht; een mooie verzameling van kristallen uit alle delen uit de wereld. Hierna op een klein terrasje koffie gedronken met versierde cupcakes.
Na verder gereden te hebben door de Tablelands zijn we bij een kaasboerderij gestopt. Hier heeft Dafne het eerste deel van de, door ons zelf georganiseerde, rondleiding gemist omdat ze lag te slapen. Net voor het yoghurt proeven werd ze wakker.
Hierna reden we naar de mooie Millaa Millaa waterval. Hier kon ook in gezwommen worden zonder dat je opgegeten werd door krokodillen, dus dat hebben we maar gedaan.
Uiteindelijk zijn we in Mission Beach aangekomen waar we in een soort stacaravan hebben geslapen. Lekker Fish and Chips van een groot vetvrij papier gegeten.
Maandag 22 maart: Verder naar het zuiden
We zaten op 25 meter van het strand. In de ochtend zijn we daarom eerst maar eens het strand opgelopen. We kunnen hier niet in de zee zwemmen omdat ook hier box-jellyfish in de zee zitten. Zonde van zo'n mooi strand hoor. We hebben toen maar geprobeerd om een kokosnoot te kraken met een stuk aangespoeld koraal. Het is niet gelukt. Verder naar het zuiden naar de stad Townsville gereden. Ons koloniale motel was vlakbij een waterpark waar we de rest van de middag hebben doorgebracht, Af en toe een tropisch regenbuitje op ons hoofd, maar we waren toch al nat. Er was een Grieks restaurant in ons motel. We hebben heerlijk gegeten op de veranda terwijl het buiten hard regende. Het koelt hier nauwelijks af en blijft ruim 25 graden.
Dinsdag 23 maart: Autopech
In Townsville is het grootste koraal aquarium van Australie. Het was inderdaad mooi en er zwommen ook duikers tussen de haaien en schildpadden. Toen we bij de auto terugkwamen zat er een grote barst van 20 cm in de voorruit. Dat was pech, want hiermee konden we niet rijden. Chris is toen met de meisjes naar een omnimax film gegaan over zeedieren. Daf vond deze zo leuk dat ze de hele film heeft geslapen. Hierna zijn we maar weer gaan zwemmen dat gaat nooit vervelen. De auto werd gemaakt en we kunnen onze reis morgen gelukkig weer vervolgen.
Woensdag 24 maart: De gevolgen van een cycloon
We hebben een lange rit naar Airlie beach gemaakt. Gelukkig zijn we allemaal inmiddels wel gewend om stukken te rijden. Op de achterbank wordt dan getekend en gespeeld en het wordt een mega-bende, maar er is geen gklaag! Onderweg heel goedkoop getankt! (85 eurocent).
Het oog van de cycloon is over Airlie beach gegaan. We zagen omgewaaide bomen en boten die op het land waren gewaaid. Dat doet je beseffen hoe sterk wind kan zijn. We konden nog niet meteen inchecken, dus zijn we een tocht naar het Great Barrier Reef gaan regelen voor morgen. Dat was weer de eerst trip na de cycloon. Op onze kamer worden we vergezeld door salamanders. Het hotel wordt vrijdag gerenoveerd en gaat dicht en dat is ook hard nodig.
Voor meer foto's klik hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten